ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ

Για το πρώτο τσούγκρισμα των ποτηριών του ζευγαριού απαιτείται οίνος αφρώδης και εορταστικός, με ζωηρές φυσαλίδες και ευχάριστο άρωμα.
Για τα κρασιά που θα συνοδεύσουν το φαγητό επιλέξτε ανάλογα με τα εδέσματα που θα προσφέρετε και προτιμήστε κρασιά που θα είναι αρεστά στους περισσότερους ουρανίσκους.

Αν το μενού είναι σε μπουφέ, επιλέξτε δύο κρασιά, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που να μπορούν να ταιριάξουν εύκολα με περισσότερες γεύσεις.
Ενα αρωματικό λευκό κρασί με δροσερή οξύτητα και ένα επίσης αρωματικό ερυθρό κρασί με μαλακές τανίνες και πλούσια γεύση είναι μια ασφαλής λύση.

Αν, πάλι, θέλετε να προσφέρετε περισσότερες επιλογές στους καλεσμένους σας, μπορείτε να έχετε και ένα ευχάριστο ημίξηρο ροζέ για εκείνους που προτιμούν τις ελαφρώς πιο γλυκές γεύσεις. Στην περίπτωση που το δείπνο απαρτίζεται από μια σειρά σερβιριζόμενων πιάτων, θα ήταν καλό να επιλέξετε τα κρασιά σε αντιστοιχία με τα εδέσματα.

Για τα γλυκά μπορείτε να προσφέρετε κάποιο ελαφρύ γλυκό κρασί που δεν θα βαρύνει τους καλεσμένους, αλλά θα ενισχύσει τη διάθεσή τους για γλέντι. Προμηθευτείτε τα κρασιά από τοπικούς παραγωγούς, ώστε ο γάμος σας να έχει τη «γεύση» του τόπου όπου πραγματοποιείται. Και αν η περιοχή παράγει κι άλλα ηδύποτα, μη διστάσετε να τα εντάξετε στη λίστα σας.

[ΠΗΓΗ: GAMOS GUIDE]

Comments are closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On Pinterest